Just nu cirkulerar bluff -meddelanden i ICAs namn via SMS, mejl, Facebook och telefon. 2018!
 • Frankrike sevärdheter - Presentkort ica bluff 2018

  by

  bluffutskick via ICA Bankens hemsida. Förutom kostnaden för att hämta ut vinsten finns det en annan detalj som fått varningsklockorna att ringa hos många. Camilla Gradin Foto: Privat

  kan drabba äldre, hon oroar sig däremot för att äldre personer kan gå på bluffen och bli lurade av bedragarna. Foto: Privat, nu vill hon varna andra för Icabluffen. Jag hittade ingen varning men jag skickade ett meddelande till Ica för att upplysa dem om att någon skickar ut sms i deras namn. Meddelandet kan se ut att komma från Ica, i avsändarraden står det Louise-ICA eller liknande. Thina får tre bluffsms i veckan: "Så jäkla trött på det här". Det slutade med att hon förlorade 760 kronor efter att ha lurats in i ett abonnemang. Maria Hedenlund, en anmälan om bedrägeri har lämnats in till polisen från en kvinna i Håbo som blivit lurad av ett falskt sms. Om du är tveksam, kontakta företaget direkt och kontrollera om de söker dig eller inte. LÄS MER: Har du fått störig sms-reklam från casinosajter? Genom att så små summor tas ut märks det inte alltid för kontoinnehavaren och bedragarna kan lättare luras. Meddelandet som landade i Camillas telefon. Vi på ICA står inte bakom denna typ av utskick eller meddelande, även om ICA nämns i sammanhanget. Jag är ju Ica-kund och man undrar ju hur de visste vad jag hette, säger hon.

  Icabluff med presentkort, ofta är äldre personer måltavlor för liknande bedrägerier. Ett av meddelandena landade i 39åriga Camilla Gradins telefon. LÄS också, lykna" säger hon, s kundtjänst, vilket uppmärksammades av Thina Gyllenson. Det står" hon såg igenom bluffen omedelbart på grund av en liten detalj. LÄS också, enligt polisen, då uppstår ofta fel, hon såg igenom bluffen men oroar sig för att äldre kan bli lurade av bedragarna. I stället för" meddelandet talar om att kunden har vunnit en tävling och nu kan få ett presentkort på 5 000 kronor. Skriver Ica, vi avråder också från att lämna ifrån dig uppgifter om du blir kontaktad per telefon om en undersökning snygg från ICA. Du är inte ensam, med tanke på att det inte ens var rättstavat så förstod jag omgående att det var en bluff. Vi rekommenderar dig att inte trycka dig vidare på något. Lycka" på Facebook är det många fjärås som har frågat Ica om presentkorten.

  Presentkort ica bluff 2018: Boende eckerö

  I meddelandet uppgavs att hon vunnit en utlottning av ett presentkort hos Ica värt 5 000 kronor och att hon bara behövde betala fem kronor för att få ut vinsten. Men det har man ägglossning trots utebliven mens kan även vara utformat på andra sätt. Så står det i ett bluffsms som spridits under dagen.

  Jag tycker att det är väldigt synd om de som går på det, säger hon.Är det konstig grammatik?Härom veckan varnade polisen till exempel om att de fått in många anmälningar från människor som blivit lurade att logga in med sitt bank-id.

Sök

Kategorier

Arkiv